Skip navigation

Estee Lauder Advanced Night Repair & Eye

Estee Lauder Advanced Night Repair & Eye Recovery Complex

This is the review for the EL ANR Protective Recovery Complex (the one in the left).

From The Box:
For all skintypes.

Helps repair the appearance of past damage while protecting your skin from the aging effects of our environment.

By night: works with the body’s natural renewal mechanism to help your skin recover from the day’s environmental aggressions.

By day: helps neutralize up to 90% of environmentally-generated free radicals before they can damage your skin’s appearance.

My Skin Type:
Actually very oily, but surpressed with BHA exfoliator. Results in generally ranging from very dry to normal/combo skin. Generally dehydrated, very sensitive, and acne prone.

Packaging:
Brown bottle made of glass with plastic droppers. While the brown bottle helps shields this antioxidant-enriched serum, the dropper is a bad idea. Every time you open the bottle to use it, the precious product will be exposed to light and air, rendering the antioxidant useless. Yes ladies, to maintain its efficacy, antioxidants shouldn’t be exposed to light and air!

Texture:
Watery. Hence the dropper.

My General Review:
This is the review for the old version of EL ANR. Estee Lauder (EL) has launched a new version called Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex, but I’ll still write the review for the old version anyway for an archive; maybe it’ll help if someone find this floating around eBay or something :P

Anyway, this serum is pretty popular. It’s been around for a long time. 20years or something?

As for me, I started using this product since I saw a tremendous  complexion improvement of a colleague of mine since she switched to EL. And she gives this serum a *very* high regard! So I jumped into the bandwagon and despite the high price tag, I didn’t regret it ever since! Especially when my skin is on the dry side. Because it’s moisturizing! Love the way it feels under my moisturizer. It absorbs quickly and gives me proper hydration, not oil production. I’m dry most of the time though, so oil is less of a concern.

I love the hydration so much because it makes my skin appear more plump. Like, healthier, smoother plump. Furthermore, it makes the gigantic pores on the sides of my nose appear smaller, smoother too! Few products can do this, so I really appreciate it :)

The downside, other than the not-so-optimal packaging, is the amount of antioxidants in this serum. This is supposed to be a moisturizing and antioxidant serum, but how come only a bit of antioxidants is placed here? It’s just my personal preference though. Maybe because I’m used to compare everything else to Paula’s Choice products. In this case, I compare this to Paula’s Choice Super Antioxidant Concentrate series, and EL really pale in comparison.

Solution? Well, for me on the morning I’ll only use PC AOC. For my night time regime, I use PC AOC first, then layer on several drops of EL ANR. So I get both benefits: antioxidant protection and smoothing action.

The good news is, EL ANR also put some calming action into this serum; like bisabolol and chamomile. I believe soothing your skin will make it stronger and healthier, so again, I really appreciate the addition :)

What Else You Need To Know:
Unlike other EL products, this serum is fragrance free! A big YAY from a sensitive-skinned girls for that!

EL offers a ‘Concentrated’ version of this serum, but that one is fragranced and is even MORE expensive! :D And from the ingredient list, I think they didn’t double the important ingredients. Le sigh for marketing hype! FutureDerm offers an analysis/comparison for these 2 products.

Availability:
Widely available. Just visit your nearest Estee Lauder counters in department stores like SOGO or Metro.

Price:
I forgot the exact price, but if I remember correctly, Indonesia carry the 50ml bottle one, and it’s sold at above IDR1m. Freakin’ expensive.

Ingredients:
water, bifida ferment lysate, methyl gluceth-20, peg-75, butylene glycol, bis-peg-18 methyl ether dimethyl silane, glycereth-26, cola acuminata (kola) extract, squalane, sodium RNA, sodium hyaluronate, retinyl palmitate, tocopheryl acetate, bisabolol, pantethine, hydrogenated lecithin, oleth-3 phosphate, oleth-3, oleth-5, anthemis nobilis (chamomile), caffeine, choleth-24, ceteth-24, xanthan gum, tea, carbomer, ethylhexyl methoxycinnamate, bht, trisodium edt, benzyl alcohol, phenoxyethanol, methylparaben, yellow 5, green 5, red 4

Overall Rating:
4 out of 5. Antioxidants level may not be as high as I want it to be, but it’s still a great supplement that really works to hydrate and smooth out my skin. But at this price, the packaging should be better-thought.

*This review will be cross posted in http://www.makeupalley.com under username Crescent_Shadow.

About these ads

26 Comments

  1. the whitening one is also very nice despite having alcohol as one of the ingredients…

    have you heard ANR synchronized version? Any idea what’s the difference? Fredy joked that there should be an “asynchronized” version as well. LOL.

      • wonderfulwortelworld
      • Posted August 18, 2009 at 10:38 am
      • Permalink
      • Reply

      synched vs asynched? kenapa gue ingetnya RAM ama threading ya? :D

      i’ve read the ingredient list but i think it lacks differences with the original EL ANR……feeling gue bakal lebih encer n less moist, gak tau bener ga sih @_@;;

  2. liat ingredient listnya dimana say?
    btw ANR + ANR eye kmaren ini gw liat di metro jakarta 910rb bundle. Lumayan ya.

      • wonderfulwortelworld
      • Posted August 18, 2009 at 4:30 pm
      • Permalink
      • Reply

      di review di makeupalley ada kok yang nulisin ingredient list nya say, yang synced ANR itu..

      murah sih bundle segitu, tapi ANR nya yang 30ml apa ya? soalnya yang 50ml itu seinget gue 1jt an @_@;;
      n ANR eye repiu nya ancur gitu di fd, jadi gak berani pake ^^;;;

  3. Gw lg rajin make nih ANR sdh 1.5bl, blum menunjukkan perubahan berarti dimuka krn emang gw ga punya mslh apa2 except freckles (yg ini ga bs direcovery ANR bukan?) :(
    Gw punya yg 30ml beli dr US, tp gw tanya di Sogo harganya 860rb,
    brarti yg 50ml emang bener pasti diatas 1M LoL

      • wonderfulwortelworld
      • Posted August 19, 2009 at 8:32 am
      • Permalink
      • Reply

      oh…gue sih berasa banget, kulit gue langsung jadi lebih plump n halus, moist gitu…
      mungkin karena kulit gue kering yah?

      dulu ada yang 30ml, trus gue terakhir tanya katanya malah gak ada…cuma masuk yang 50ml (kata SA nya EL SOGO PIM2)..
      entah bener gak. mending beli di DFS de kalo bisa. mehong! ^^;;

        • frey
        • Posted August 22, 2009 at 12:17 pm
        • Permalink

        btw Cres, do you swap with l300sh? Be careful, she’s probably swaplifter. What do you sent to her anyway?

        Btw, i didn’t receive your token yet, pls don’t forget it dong say, i need it badly to reach 100 heheh

        • wonderfulwortelworld
        • Posted August 22, 2009 at 4:46 pm
        • Permalink

        yep, i sent her 8 items. she IS a swaplifter, i think. from MUFE to BRTC to skinfood. ckckck.
        gue ngirimnya registered sih, n from the status, she left the my items at post office. gak diambil, mungkin karena masalah udah nongol.
        gue gak tau deh kalo USPS kirimin balik barang gue, gue kena biaya lagi gak ya?

        token gue gak mungkin lupa say….cuma kemaren gue nunggu ampe gue kirim barangnya ke loe, baru gue mao drop token, biar kamu gak bingung jg ^^;;
        tadi udah gue drop kok token ke kamu say di MUA :)

        feverlet hd nya udah sampe btw?

  4. cres, i’m sure you will get ur items back, she’s already deleted her profile but she create another, if i’m not mistaken l300sh01 (sorry if it wrong).
    A few people reported her to local police on her neighbourhood, i think she scared.
    Yeap i already receive it, thanks a lot luv, waiting for another transaction so we can built up our token LoL :D

      • wonderfulwortelworld
      • Posted August 23, 2009 at 10:11 pm
      • Permalink
      • Reply

      yup, gue jg begitu tau dia udah bikin profile baru lagi, gue langsung ninggalin token di l3oosh1.
      i heard the same story, some people reported her to the police. some suggests that police officers may already knocked on her door, that’s why she sends back all the items.

      otherwise it seems that she was ready to be missing.

  5. gue kok skrg jd rajin bolak-balik blog lo ini yah san? ampe gue bookmark segala hahaaha gue seneng review2 lo detailed bgt :D

    anyway, lo pake anr protective recovery complex ini yg brp ml san ampe ngerasain hasilnya?

    trus elo bilang kan yg anr concentrate ga didouble ingredientsnya dr yg anr protective, kalo amount antioxidantnya lebih banyak yg concentrate ini apa sama aja ya ama yg anr protective ya? gue pengen beli jg di duty-free tp bingung mo beli yg mana soalnya kalo liat review di mua, yg anr protective (original) malah reviewnya so-so sedangkan yg concentrate jauh lebih bagus tp lo bilang yg concentrate cuma marketing hype..nah loh! masa gue mesti beli 2-2nya? bokek dong hehehehe

    mohon pencaharannya dong san. thanx ahead of time! :D

      • wonderfulwortelworld
      • Posted December 18, 2009 at 1:36 pm
      • Permalink
      • Reply

      gue personally bilang sih coba aja 2-2nya :D

      amount of antioxidants, can’t be that sure, karena what we know, cuma dari urutan doang di ingredients list kan.
      tapi di ANR biasa malah lebih diatas antioxidants nya (yang bisa berarti lebih banyak).

      gue punya botol 50ml ANR, tapi gue juga suka pindahin/beli sample 7ml. daripada antioxidants nya yang di 50ml rusak karena keseringan gue buka botolnya, mending pindahin ke botol 7ml deh biar lebih cepet abis.

      bbrp aplikasi aja udah kelaitan efeknya di gue kok, ga usah nunggu 1 botol abis.

      untuk comparison dan ingredients semua seri ANR serum yang gue tau (termasuk yang baru, the ‘synch’ version), cek futurederm.

      http://www.futurederm.com/2009/10/01/keep-your-genes-on-an-analysis-of-the-new-estee-lauder-advanced-night-repair-synchronized-recovery-complex/

      http://www.futurederm.com/2007/10/13/product-review-estee-lauder-advanced-night-repair-versus-advanced-night-repair-concentrate/

        • sugarcoma
        • Posted December 18, 2009 at 3:49 pm
        • Permalink

        omg, itu link2 yg lo kasih detailed bgt bo penjelasannya.. mantap2. thx bgt ya, san! :D

        kayaknya gue emang mesti coba 2-2nya yah, jd makin penasaran nih ma 2-2nya abis baca tu artikel hahahaha tp paling gue beli 1 dulu aja deh, ntar kalo dah abis baru beli yg laennya hehehhe. thx san :)

        • wonderfulwortelworld
        • Posted December 18, 2009 at 10:31 pm
        • Permalink

        cobain yang EL ANR nya aja dulu, kl bisa sample nya..

        kalo ANR concentrate gue lum pernah ketemu sample sih…mesti beli full size ^^;;

        • sugarcoma
        • Posted December 19, 2009 at 7:20 am
        • Permalink

        gt ya menurut lo? gue malah kepikiran mo beli yg concentrate aja jdnya. soalnya 2 itu sebenernya sama aja kan ingredientsnya cuman beda di linoleic acidnya doang? kalo beli dua-duanya kemahalan, gue beli aja yg ingredientsnya lebih lengkap sekalian heheheh :p

        kalo beli sample takutnya isinya bakal kedikitan deh bo untuk tau ini worth it ato ngga/ato liat hasilnya. sample skincare biasanya cuma 5 ml-an kan? biasanya skincare2 gini ga ngepek di gue kalo cuma dipake 2-3 hari hehehehe

        • wonderfulwortelworld
        • Posted December 19, 2009 at 9:15 pm
        • Permalink

        hmm kalo di gue sih kebetulan a few uses udah cukup untuk membuktikan keampuhannya ANR, kulit langsung keliatan lebih halus, lebih even toned, lebih happy aja kayaknya dalam bbrp hari.

        ANRC harganya ampir dobel dari ANR biasa sih, gak tau bisa justify gak. lucunya di gue efeknya ANR lebih bagus :D
        makanya geu rekomen ANR dulu, cheaper, more visible results.

        tapi that’s just my personal opinion. kalo mao mulai dari ANRC, cobain aja. toh review nya di MUA kaenya lebih bagus ANRC ya?

        • sugarcoma
        • Posted December 20, 2009 at 6:15 am
        • Permalink

        iya kalo anr protective dibanding anrc emang reviewnya bagusan anrc kemana-mana bo di mua, tp kalo dibandingin anr synchronized kurang lebih reviewnya sama ma anrc. ah emang produk2 skincare bawaannya bikin kalap pengen beli semua hihihi. katanya anr synchronized mo launching di indo januari 2010 ini..siapa tau harganya ga beda jauh ya bo dari harga benernya us$47.50. kalo ga beda jauh sih mungkin beli itu aja dulu lah hehehehe we’ll see :p –> org plin-plan

        • wonderfulwortelworld
        • Posted December 21, 2009 at 9:16 am
        • Permalink

        hmm dari ingredients nya kok gue punya feeling si ‘synch’ ini lebih thin less moist ya?
        tapi gue lum cek reviewnya lagi sih, gue cuma baca repiu nya pas dia rilis.

        indo terakhir sih cuma masukin ANR botol gede, jadinya mahal…1jt++.
        moga2 yang synch masuk versi lebih kecil nya deh. ga suka gue antioxidant gede2…keburu rusak duluan itu mah daripada kepake :P

  6. wortel, tadi aku baru dari counter Estee Lauder. Harga ANR yang lama ama yang baru sama-sama 910rb. 50ml. Hope this helps!

      • wonderfulwortelworld
      • Posted January 17, 2010 at 11:22 pm
      • Permalink
      • Reply

      absolutely helps! thanks fanni! :D

  7. Hey, I read that you used Paula’s Choice BHA Exfoliant too! I also used these 2 products, EL ANR and PC BHA. Anyway, do you wear PC’s first or EL’s first?? Thanks!!

      • wonderfulwortelworld
      • Posted June 17, 2011 at 12:18 am
      • Permalink
      • Reply

      always PC BHA first. exfoliants should go after toner (if you use any), before any other serum/moisturizer.

      do take care to make sure the toner has sinks in…then you can apply the BHA. ensure the BHA sinks in first too, before you apply serum/moisturizer.
      the reason is BHA needs a slightly acidic pH to be effective (it’s acid anyhow), and i’ve heard that other products (pH neutral and everything) may distract the acidic environment?

  8. I’ve just place my order for EL advance synchronized version. can’t wait to try it. Oh yes I’m a fan of Paula too! layer wif PC AOC sounds great!

      • wonderfulwortelworld
      • Posted August 15, 2011 at 6:55 am
      • Permalink
      • Reply

      let me know how it works out for you! i got the whitening version off changi airport…however as my skin has revert back to normal/oily side, it seems too moist for my skin right now so it can cause breakouts :( should’ve gone with the synchronized version instead perhaps!

  9. I finally get hold of my EL ANR n layer it with PC Antioxidant Serum hope to see some miracle when I wake up tomorrow 

    • Oh so whitenng ANR is not so promising hmmm
      I have been using ANR now for a bout a month. My skin loves it my night skincare regime has chg now
      Cleanse – toner – pc bha ( 2-3 times a week)- EL ANR – PC antioxidant – Eucerin Hydrallarun Filler Night Cream

      The ANR helps to erase my forehead fine lines


4 Trackbacks/Pingbacks

  1. [...] to smooth out my pores. So I tend to pair this product with another that will smooth my skin, like Estee Lauder Advanced Night Repair, for example. Of course, I Paula’s Choice Super Antioxidant Serum is a must for me, so yes, I [...]

  2. [...] But honestly it’s not my first choice for antioxidant, skin smoothing serum. I think I prefer EL ANR better..more moisturizing, calming, and just as [...]

  3. [...] Texture: The serum is rather fluid, but there’s still some thickness in it. It’s very similar to EL ANR. [...]

  4. [...] ) However I think my skin doesn’t look that unhappy. See for yourself the power of La Mer and EL ANR [...]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 35 other followers

%d bloggers like this: